„NIU” električni skuteri: novi trend u gradu

Električni skuteri predstavljaju isplativo i ekološko rešenje za svakodnevnu gužvu u saobraćaju. Iako su već odavno prisutni u svetu, kod nas, tek odnedavno, ovaj ekološki vid transporta počinje da dobija na popularnosti zahvaljujući domaćim ekološki osvešćenim kompanijama. Jedna od njih je i „E-Skuteri“, koja je postala ekskluzivni uvoznik električnih skutera kineske kompanije „NIU“.

O prvom „NIU“ električnom skuteru, saradnji sa renomiranim brendovima i planovima za budućnost, razgovarali smo sa Stevanom Klisurićem, marketing menadžerom kompanije.

 

Recite nam nešto više o kompaniji „NIU“.

„NIU” tim je skup industrijskih dizajnera, inženjera i kreativnih dizajnera koji su se okupili kako bi promenili način na koji ljudi u gradovima istražuju svoje okruženje.

„NIU “je zvanično lansiran 1. juna 2015. godine na svečanosti na kojoj je predstavljen prvi električni skuter, pod nazivom „N1“. Dve nedelje kasnije, „NIU” je pokrenuo najveći „crowdfunding” projekat u istoriji Kine, što je bilo presudno za brz razvoj i ekspanziju linije naših skutera. I tako, 2016. godine, „NIU” je stupio na globalnu scenu s potpuno ažuriranom međunarodnom verzijom, poznatom kao „N1S”.

NIU_electric_scooters.jpg

Koje su karakteristike vaših skutera?

„NIU” električni skuteri, pored impresivnog dizajna, donose i sjajne vozne karakteristike: „Bosch” motor snage od 2400 W, obrtnog momenta od 120 Nm i maksimalne brzine od 45 km/h, „Panasonic” litijum-jonsku prenosivu bateriju , kao i autonomiju od 80 km. Ono što „NIU” skutere dodatno izdvaja od ostalih je smart aplikacija, kojom „NIU” skuteri uvode IoT (Internet of Things) tehnologiju u svet urbane mobilnosti.

Najmodernije tehnologije „Bosch” motora predstavljaju ključnu komponentu u optimizaciji energetske efikasnosti jednostavnim smanjenjem abrazije motora i gubitkom električne energije. Kada se uporedi sa tipičnim motorima pod istim uslovima vožnje, „N1S” motor je bar za 10% efikasniji.

Sa težinom od samo 10 kg, „Panasonic” bateriju lako možete nositi na ponovno punjenje u kuću/kancelariju. Ona se potpuno napuni za šest sati, pružajući opseg od 80 km ili oko četiri tipična dana gradske vožnje.

NIU_app.jpg

Koji su vaši planovi za budućnost?

Na kratkoročnom nivou, naš plan je da uvedemo trend vožnje električnih skutera u gradove Srbije, kao i da razvijamo svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Na dugoročnom planu, kao korak dalje, pripremamo projekat “Time-sharing” - usluga kojom bi skuteri bili dostupni za zajedničko korišćenje pojedincima za prevoz od tačke A do tačke B. Ovaj koncept bi omogućio da svaki skuter koristi više pojedinaca dnevno, što bi značajno smanjilo gužve u gradu.

NIU_electric_scooters.jpg
NIU_electric_scooters.jpg

Ukoliko želite i vi da zakažete besplatnu probnu vožnju, pošaljite poruku Facebook stranici „NIU Srbija“.