Bio-ruter: „Bioo Pass”

Da kućne biljke mogu da povoljno utiču na kvalitet vazduha koji udišemo, to smo znali. Ali da mogu i da nas povežu na internet, to nismo. Do sada.

Španska kompanija „Arkyne Technologies”, koja se bavi inovacijama u oblasti obnovljivih izvora energije, telekomunikacija i razvoja softvera, osmislila je „Bioo Pass”.

Izvor: Preuzeto sa  https://www.homify.com.mx/

„Bioo Pass” je saksija koja omogućava jednostavan i brz način povezivanja vašeg android mobilnog telefona na Wi-Fi mrežu uz pomoć NFC tehnologije (sličnoj Bluetoooth tehnologiji). Sistem koristi električnu energiju iz telefona kao glavni ulaz za Wi-Fi kako bi se sprečili padovi u napajanju i, time, omogućilo nesmetano funkcionisanje proizvoda.

Kako funkcioniše?

U „Bioo Pass“ saksiju sipate malo vode, stavite zemlju i biljku. Bakterije razgrađuju supstance koje su proizvod metabolizma biljke, čime se oslobađaju elektroni. Oni se skladište i koriste da bi se pokrenulo strujno kolo NFC čipa.

Kako da „programirate“ svoju „Bioo Pass“ saksiju?

Uključite telefon, idete u „Settings“, kliknete na „Wi-Fi“, izaberete željenu Wi-Fi mrežu (npr. onu koju koristite u svojoj kući), držite dugo dok se ne pojavi opcija „Write to NFC tag“, ukucate lozinku svog rutera i prinesete telefon NFC čipu (Wi-Fi simbol) na saksiji. I to je sve!

Sledeći put, kada vam prijatelji dođu u goste, dovoljno je da prinesu svoj android telefon „Bioo Pass“ saksiji i biće automatski ulogovani na vašu kućnu Wi-Fi mrežu. Bez lozinke.

O drugim inovativnim „Bioo“ proizvodima, saznajte više na njihovom veb-sajtu ili Facebook stranici.