Eco-hub: srce „Stattwerk“ eko-centra

Kao prva energetski efikasna zgrada sa zelenim fasadama u Srbiji, „Stattwerk“ eko-centar zamišljen je kao multifunkcionalni objekat. Garaža sa 514 parking mesta sa parkingom za bicikle i punjačima za električna vozila, poslovni prostor namenjen isključivo ekološki orijentisanim kompanijama i organizacijama, apart-hotel, eko-restoran, kao i javnog vidikovac, činiće „Stattwerk“ eko-centar.

Ali svakako najvažniji sadržaj „Stattwerk“ eko-centra predstavljaće eco-hub – edukativna i networking platforma za domaće i internacionalne studente, preduzetnike, eksperte, inovatore, startape, kompanije i finansijske organizacije.

Zamišljen kao centar za edukaciju i praktično stručno usavršavanje učenika, studenata i mladih naučnika, eco-hub zauzeće četiri etaže zgrade i sastojaće se od konferencijskih sala, učionica, eko izložbenog prostora i sajma, kao i prostora namenjenog za rad startapima i pojedincima koji razvijaju „zelene“ ideje.

Svi oni će biti u prilici da podele svoja znanja, iskustva i inovativne ideje u edukativnom centru, da predstave svoj rad u eko izložbenom prostoru, da prodaju svoje proizvode i usluge sa ekološkim predznakom na eko-sajmu, kao i da se opuste na krovnim baštama uz neponovljiv pogled na Beograd.

stattwerk-eco-center-conference-room.jpg
Eco-fair.jpg
Roof garden.jpg

Kao pionirski projekat u ovom delu Evrope, eco-hub će ponuditi svim ljudima i kompanijama koje razmišljaju, deluju i posluju „zeleno“ jedinstveni prostor za učenje, rad i uživanje.