stattwerkfundation-logo.jpg

„Stattwerk fondacija“ vidi vrednost u razvoju stvaralačkog, odgovornog i empatičnog pojedinca.

Fondacija promoviše demokratska i otvorena društva kroz umrežavanje pojedinaca, organizacija i institutucija.

Fondacija prvenstveno realizuje i podržava lokalne i regionalne projekte u oblasti zaštite životne sredine, nauke, obrazovanja, umetnosti i kulture kroz svoje aktivnosti i programe.

Fondacija se zalaže za zdravije životno okruženje i čistiju životnu sredinu za sve građanke i građane Srbije i Balkana.


VIZIJA

Verujemo da je najbolji način za osnaživanje ekoloških ideja i ozelenjavanje urbanih sredina upravo sinergijsko delovanje i umrežavanje organizacija civilnog društva, privrednih subjekata, institucija i pojedinaca koji imaju viziju „zelene“ budućnosti Srbije.

Fondacija pruža podršku razvoju i primeni novih tehnologija u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, kao i društvenim inovacijama koje vode ka unapređenju kvaliteta života u zajednici.

Fondacija promoviše vrednosti održivog razvoja zasnovane na korišćenju obnovljivih izvora energije, cirkularnoj ekonomiji, zelenoj gradnji, kao i primeni energetski efikasnih tehnologija.

Fondacija teži stvaranju podsticajnog radnog okruženja, koje doprinosi smanjenju siromaštva i emigracije, pružajući podršku mladim izumiteljima, istraživačima i inovativnim preduzetničkim idejama i poduhvatima.


Sedište „Stattwerk fondacije“

Buduće sedište fondacije biće zeleni „Stattwerk“ soliter.

U okviru eco hub-a, ekološki orijentisane organizacije, mladi stručnjaci i ekološki startapovi, dobiće prostor da razvijaju svoje ideje. Ostali sadržaji solitera biće, takođe, realizovani u skladu sa „zelenom“ filozofijom, poput garažnog prostora, čiji će akcenat biti na ekološkim vidovima transporta, prodajnog salona električnih vozila, apart-hotela, ozelenjenog vidikovca i restorana sa organskom hranom.

Projektom prvog energetski samostalnog solitera sa vertikalnim baštama u Srbiji, kompanija „Stattwerk“ želi da postigne nekoliko ključnih ciljeva:

  • podizanje ekološke svesti stručne i opšte javnosti,
  • doprinos smanjenju zagađenja u centralnoj gradskoj zoni,
  • podrška stvaranju uslova za razvoj eko-tržišta kao i
  • promovisanje ekološke arhitekture i gradnje.