stattwerk-foundation-logo.jpg

„Stattwerk fondacija“ promoviše demokratska i otvorena društva kroz umrežavanje pojedinaca, organizacija i institutucija. Kroz svoje aktivnosti i programe prvenstveno realizuje i podržava lokalne i regionalne projekte u oblasti zaštite životne sredine, nauke, obrazovanja, umetnosti i kulture, sa ciljem da se obezbedi zdravije životno okruženje i čistija životna sredina za sve građanke i građane Srbije i Balkana.


VIZIJA

Verujemo da je najbolji način za osnaživanje ekoloških ideja i ozelenjavanje urbanih sredina upravo sinergijsko delovanje i umrežavanje organizacija civilnog društva, privrednih subjekata, institucija i pojedinaca koji imaju viziju „zelene“ budućnosti Srbije.

U cilju ostvarenja ove vizije, fondacija pruža podršku razvoju i primeni novih tehnologija u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, kao i društvenim inovacijama koje vode ka unapređenju kvaliteta života u zajednici.

Fondacija promoviše vrednosti održivog razvoja zasnovane na korišćenju obnovljivih izvora energije, cirkularnoj ekonomiji, zelenoj gradnji, kao i primeni energetski efikasnih tehnologija.

Takođe, fondacija teži stvaranju podsticajnog radnog okruženja koje doprinosi smanjenju siromaštva i emigracije, pružajući neophodnu podršku mladim izumiteljima, istraživačima i inovativnim preduzetničkim idejama i poduhvatima.


Sedište „Stattwerk fondacije“

Buduće sedište fondacije biće zeleni „Stattwerk“ soliter.

U okviru „Eco-hub-a“, planiran je radni, konferencijski i izložbeni prostor gde će ekološki orijentisane organizacije, mladi stručnjaci i startapovi, imati priliku da razvijaju svoje ideje i predstave nove projekte i proizvode. Ostali sadržaji solitera biće, takođe, realizovani u skladu sa „zelenom“ filozofijom, poput kancelarija, apart-hotela, ozelenjenog vidikovca i restorana sa organskom hranom.