„Stattwerk“ je projektantska firma osnovana 2007. godine u Štutgartu. Od 2016. prisutna je i u Beogradu.

Naš tim čine arhitekte, inženjeri, 3D dizajneri i drugi stručnjaci iz oblasti kreativnih industrija. Projekti kojima se bavimo obuhvataju kreativnu adaptaciju, rekonstrukciju i revitalizaciju stambenog, poslovnog i industrijskog prostora. Svaki naš projekat prolazi kroz fazu dugoročnog i kompleksnog urbanog planiranja.

Naš zadatak je da osmislimo i izvedemo arhitektonske celine čiji je unutrašnji prostor redefinisan u skladu sa principima participativne arhitekture, koja vodi računa o životnim potrebama i željama ljudi. Podjednako nam je bitno i da očuvamo već postojeći arhitektonski kontekst, kako bi se projekat organski uklopio u svoje urbano okruženje.

Naš cilj je da ponudimo drugačiju, „zeleniju“ viziju radnog i životnog prostora, kao i urbanog uređenja grada.

Želimo da svaki naš projekat bude temeljno ekologičan i da doprinese podizanju ekološke svesti ljudi i lokalnih zajednica.


MISIJA

Misija kreativnog tima „Stattwerk“ je ekologična adaptacija, rekonstrukcija i revitalizacija postojećih objekata u Beogradu i Srbiji, s ciljem da se izvedu arhitektonski projekti koji se zasnivaju na principima održive i zelene arhitekture, uz korišćenje najnovijih ekoloških materijala i tehnologija.


VIZIJA

„Stattwerk“ tim želi da doprinese zelenijem i zdravijem okruženju i da poboljša kvalitet života u urbanim sredinama.

Želimo da pokrenemo razvoj ekološke industrije i otvorimo prostor za ulazak novih kompanija koje posluju po principima održivog razvoja na tržište Srbije. Naš cilj je da, u saradnji sa njima, pozicioniramo Srbiju kao eko-centar ovog dela Evrope.